От Фейсбук профила на Дахер Фарид Дахер - Ламот,  Асоциация

...
От Фейсбук профила на Дахер Фарид Дахер - Ламот,  Асоциация
Коментари Харесай

Дахер Ламот: Основната вина за положението на палестинците не е на Израел, а на арабите

От Facebook профила на Дахер Фарид Дахер - Ламот,  Асоциация на сирийците в България

Основната виновност за ситуацията на палестинците не е на Израел, а на арабите. Израел си преследва националните цели и го прави добре. Богатите на нефт и газ страни като С.Арабия, Катар, Кувейт, Ирак, даже Алжир и ОАЕ можеха да спрат доставките на Европа и Израел, и да наложат напън, до момента в който не бъде позволен палестинския въпрос. Особено в този момент, когато Русия и Иран са с лимитирани доставки, това щеше да съсипе Израел и Европа.

Но не го вършат.

Същото се отнася и за Ердоган, който медийно пази палестинците, само че с Азербайджан дават близо половината недопечен нефт на Израел. Египет са построили стена и не позволяват палестинците да излезнат от Газа, Катар отхвърля да приема палестински бежанци, а всички си спомнят " Черния септември ", когато Йордания води война против палестинците. Въобще в случай че оставиш арабите сами ще си извадят очите и шиити, сунити, християни, племена, семейства и етноси ще се раздерат между тях.

Иран и Хизбула водеха война против Хамас в гражданската война в Сирия, само че в този момент отхвърлят обществено да изтрият връзките с тях.

Лидерите на арабите можеха да натиснат и да построят парадайс даже в тясна линия в Газа, да създадат два Дубая там, само че избират да си купуват яхти за половин милиард и да си купуват футболни тимове в Европа. Единствено хвърлят огромни пари за да  финансират радикални идеологии като Мюсюлманските братя и всичките им метастази като Хамас, сирийските бунтовници, които в тази ситуация единствено нанасят вреди и подкопават всички дела. Арабската общественост нищо не прави, тя гледа, лицемерничи, а водачите, в това число и на Хамас, са червиви с пари.

Но лицемерието не е единствено от едната страна, тя е и от другата. Запад финансираше муджахидините и Осама Бин Ладен в Афганистан, като мотото бе " задачата оправдава средствата ". Тази нишка на експлоатиране на джихадисти бе продължена в Ирак и Сирия, когато очевадно се финансираха ислямисти, в това число и от Израел. На тях не им пречеше да финансират и лекуват брадати сирийски бунтовници, сродени с ИДИЛ на сирийско-израелската граница. Докато Хамас се снимаха и се биеха под същите знамена на сирийската съпротива. Хамас са учредени от Мюсюлманските братя, чийто главен покровител е Ердоган, само че това не пречи на Израел да подписва покупко-продажби с него, да внася 50% от суровия нефт посредством него, и да е главен снабдител на оръжие за Азербайджан, които вършат етническо пречистване в Арцах и чупят църкви. После реват против ислямизма...

Никой не му прави и усещане на мненията на някогашния израелски министър председател Ехуд Олмерт за DW, който загатва, че Израел е финансирал Хамас, а Натаняху е оказал помощ за разрастването му. Никой на Запад не обръща внимание на мнения на интелектуалци като Габор Мате, който е оживял от Холокоста и твърди, че го е позор от това, което прави през днешния ден Израел.

----

Но погледнете ни и нас. Ние желаеме да демонизираме едните и да ги избием, щото били доста неприятни. Част от мненията, които видях в постовете, извираше единствено завист. Първична и примитивна. Никой не желае мир. Никой не желае да разделя нищо. Всеки се мисли за богопомазан, а другият е нечестивец.

Затова светът е подобен.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР